maanantai 23. toukokuuta 2016

Viimeiset hetket


Viimisiä viedään.

Viimiset päivät on menny hirveen nopeesti vaikka ei olla edes erityisesti tehty mitään. 

Viime torstaina meillä oli paikallisessa koulussa kaksi englannin tuntia, joiden tarkoituksena meidän oli tutustua Saksalaiseen opetustyyliin, MUTTA kyseisenä päivänä olikin joku Hamelnin nuorten ryyppyjuhla jo aamusta alkaen, joten tunneilla oli meidän lisäksi vaan muutama oppilas ja katsottiin vain elokuvaa.

Se on joku Hamelnin nuorten oma juhla, joka aloitetaan koulun alkaessa koulun pihalla. Sitten vain juodaan kaljaa ja sotketaan toisten vaatteet ja naamat jollain ihomaalilla ja kymmenen jälkeen nuoret lähtevät marssimaan ympäri Hamelnia ja kaikki lähialueen koulut tulee mukaan (joten nuoria oli paljon.) Mutta eipä asiasta sen enempää.

Viikonloppu meni suurimmaksi osaksi netflixiä katsellessa.

Lauantai iltapäivällä mentiin yhden tutorin kanssa tosi kauniiseen puistoon kävelemään.


Maisemat oli ihan huiput!

Puisto oli ihan täynnä erilaisia kukkia ja pensaita.



Sunnuntaina mentiin tutoreiden ja heidän opettajansa kanssa "jäähyväis päivälliselle"

Ruuan jälkeen mentiin Millan kanssa hakemaan jäätelöä ja sitten kotiin katsomaan finaalipeliä!! 



Tänään oli töissä loppuarviointi. Kiitettävä tuli! Huomenna meen töihin sanomaan vielä moikat ja sitten alkaa kesäloma!

Pakkaamiset on jo valmiina, mutta huomenna lähtee järjetön kämpän siivous. 

- Kaisa  

maanantai 16. toukokuuta 2016

PHOTOS

NEW TOWNHALL

New townhallin lähimaastoa

Turisti

Turisti ja new townhall


Turistit ja new townhall
Yhtenä päivänä saatiin idea mennä kävellen Hamelnin läheiselle kukkulalle. Kuus kilometriä tuli yhteensä matkaa hostellilta sinne ja takasin. Huh.


"Lievää" nousuu

Huipulla!

- Kaisa 

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

BERLIINI

Berliini oli NIIN ihana!!!!!!

Meijän matka starttas torstai aamulla. Junalla Berliiniin matka kesti vähän yli kolme tuntia junan vaihtojen kanssa. Juna oli todella täynnä, eikä meillä ollut ensimmäiseen tuntiin ollenkaan istumapaikkoja, KUNNES löydettiin pyörävaunu missä istuttiin pyörien seassa. 

Eka tunti junassa istuttiin niiden vaunuosioiden välissä olevassa kohdassa. Hirvee ruuhka kokoajan kun ihmiset ramppas vessassa/jäi pois ja hirvee meteli, et oli pakko pitää kuulokkeita korvilla. 
SITTEN SAAVUTTIIN BERLIINIIN. 

Berliini oli ihan jäätävän kokonen ja eikä meinattu löytää yhtään mihinkään. Tuntomerkkinä oli vaan korkea tv-torni (mikä näkyy kaikkialle), jonka avulla tiedettiin missä suunnassa on keskusta. 

Keskusta löytyi ja käytiin kivassa ravintolassa syömässä, jonka jälkeen alkoi suunnistus kohti hostellia. 

HOSTELLI LÖYTYI
Vastaanotolle päästyämme, tuli siihen kasa ihmisiä, jotka valittivat kuinka kauhea hostelli se on ja että he haluavat rahansa takaisin. Sillä hetkellä vähän kyllä mietitytti että mihin me ollaan tultu, mutta ainakin meidän huone oli ihan kiva! Ei meillä kyllä ollu odotukset kovin korkeallakaan hostellin suhteen, koska yö oli vain sen 17euroa.



Heitettiin tavarat huoneeseen ja matka kohti BERLIININ MUURIA alkoi. Muuri ei ollut niin pitkä kun odottelin, mutta se oli kiva! Muurille oltiin juuri vähän aikaan sitten pistetty aita, koska jotkut oli mennyt töhrimään sitä, joten joissakin kuvissa näkyy typerästi aita. 




    
Muurilta käppäiltiin keskustaan ja siellä vaan kuvattiin ympäriinsä. 

KELI oli kiva ja t-paidalla ja shortseissa tarkeni. 

TV-torni, mitä meitsi sanoi kokoajan Näsineulaksi. 



Iso kirkko ja näsineula. 
 Berliini oli täynnä katusoittajia/tanssijia/esiintyjiä, mikä on ihan parasta. Yhtäkkiä vain havahtuu että vieressä ala-asteikäiset pojat pistää musiikin soimaan ja alkaa tanssimaan, siis ihan mahtavaa!   

Itsensä ilmaisemiseen ei vaadita kalliita materiaaleja. Kattiloita soittava kirahvi on hyvä esimerkki tästä. 

Nää on vaan niin upeita! Berliinissä näki siellä täällä ihmisiä ketkä piirsi todella hyviä ja isoja kuvia keskelle toria.


Berliinin "jokiranta"

Perjantai meni lähes kokonaan shoppailuun. Berliini on niin iso, että junalla pitää siirtyä shoppailupaikasta toiseen. Berliinissä on aikalailla samoja liikkeitä kun Hannoverissäkin, mutta vaan vähän isommassa mittakaavassa. Kahden päivän kiertelyn jälkeen jalat oli jo niin kipeät, että lyö melkeen vertoja jo kolmen päivän Ruisrockille. 

Turisti Kaisa.


Saksassa on parasta jäätelöä ikinä.  

Lauantaina nukuttiin pitkään! Kaksi edellistä päivää ollaan kuljettu aamu kahdeksasta alkaen, joten oli ansaittua nukkua vähän pidempään. 

Lauantaina kierreltiin lisää shoppailumestoja ja Berliinin katuja. Facetimetin myös pappan kanssa Berliinin kaduilla, joka oli fiiliksissä maisemista! 

19.00 starttas bussi takaisin kohti Hamelnia. Koska nyt mentiin bussilla, matka kesti neljä ja puoli tuntia. Aika nopeastiahan aika meni musiikkia kuunnellessa ja Millan kanssa jutustaen. 

Puoli kaksitoista oltiin Hamelnin juna-asemalla. Kolmen päivän kävelyn jälkeen jalat oli niin kuolleet jo, että oli pakko ottaa taksi kotiin. 

BERLIINI ol kyllä niin ihastuttava kaupunki, että ei todellakaan jääny viimeiseksi kerraksi! Kolmessa päivässä ei ehtinyt jäädä juurikaan yhtään mitään siihen verrattuna miten paljon siellä oikeasti on nähtävää. 

Berliini oli ihan täynnä turisteja ja törmättiin ekoihin suomalaisiinkin tän Saksa reissun aikana! 

Kokonaisuudessaan todella onnistunut reissu. Sää oli koko kolmen päivän ajan ihan täydellinen: Valehtelematta jotain 30 astetta auringossa ja nähtiin Berliiniä niin paljon kun vain kolmessa päivässä voi. 

Kolmen päivän kävelyn jälkeen oli kyllä ihana päästä kotiin ja kaatua omaan sänkyyn ja nukkua mahdollisimman pitkään. 

Herättyämme Millan kanssa lähdettiin melkein heti läheiseen puistoon ottamaan aurinkoa!!

SUOMI-SAKSA JÄÄKIEKKOA. Suomi voitti. 
Koska ei olla oltu kolmeen päivään kotona, ei ollut jääkaapissa mitään syötävää. Oli siis ihan pakko lähteä lemppari ravintolaan syömään. 


2 kokonaista viikkoa jäljellä Saksassa. Ensviikkokin jo niin täynnä ohjelmaa, että pieni sujaus enää niin oon Suomessa. OMG.  

Hyvää äitienpäivää kaikki äitit! Mun äitienpäivä meni ilman äitiä. Snif.

Terkkuja äitille, mammalle ja mummille! Ootte parhaita. 

- Kaisa 


keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Yli puolenvälin selvitty!

21 päivää jäljellä! 32 päivää takana!

Voi herranjestas aika menee täällä nopeesti. Työpäivät ja arki menee tosi nopeesti ja viikonloput vielä nopeemmin! Apua tasan kolme viikkoa jäljellä.

Blogin puolella ollu vähän hiljempaa, koska oon ollu kipeenä ja sitten ollaan oltu Millan kanssa Hannoverissa muutamaan otteeseen.


Oltiin viime lauantaina Hannoverin eläintarhassa. Se oli monta kertaa isompi kun se edellinen.  Hannoverin tarhassa oli monia eri ravintoloita ja tuliaiskauppoja, sekä hyljeshow ja sellanen veneretki. Tykkäsin ihan hirrrrveesti


Iloinen hirvi ":D"



Toi veneajelu oli ilmanen ja kesti jonkun 10 minuuttia. Mentiin kaikkien eläinaitausten keskellä ja tuli kivoja kuvia! 

Koska oli lauantai ja vappu, oli Kaisan pakko ostaa vappupallo itselleen. 

OLAF

Alkuviikko on mennyt vaan töissä, salilla, lenkillä ja netflixiä katsoessa. 

 Täällä Hamelnissa on kyllä lenkkeilymaisemat kohillaan!! 




Huomen aamulla juna suuntaa kohti BERLIINIÄ, missä ollaan kolme päivää!! Elämä on ihanaa. 

- Kaisa 

tiistai 26. huhtikuuta 2016

Deutschland



Kolme viikkoa Saksassa eloa takana päin ja nyt ajattelin kirjoittaa jotain juttuja Saksasta mitkä on eritavalla Suomessa. 

- YLINOPEUS. Saksassa suurinpiirtein jokainen ajaa ylinopeutta. Viidenkympin alueella saatetaan mennä helposti seittemääkymppiä ja ajaa punaisia päin. 

- EI OSTOSKOREJA. Meidän lähettyvillä olevissa kahdessa lidlissä ei ole ollenkaan ostoskoreja! Lidlit ovat muutenkin aika pienet niin siellä on tosi kiva pujotella kaikkien ostoskärryjen välistä kaikki ostokset kädessä. 

- VESI. Täällä ei juoda hanasta vettä ollenkaan vaikka se onkin juomakelpoista. Täällä juodaan lapsesta pitäen kivennäisvettä kaikkialla. Päiväkodissakin tarjolla on vain kivennäisvettä ja lapset suuttuu jos yrittää tarjota normaalia vettä. Ravintoloissakin kun tilaa vettä, saa kivennäisvettä. 

- EI KORTTIMAKSUA. Kahviloissa ja leipomoissa ei voi maksaa kortilla. Tulopäivänä mentiin saksalaisen opettajan kanssa kahville ja opettaja melkein järkyttyi kun olin maksamassa kortilla kahvilassa.

- AUKIOLOAJAT. Täällä kaikki kaupat ovat kiinni sunnuntaisin. Kauppakeskuksen liikkeet menee arkisin 20 kiinni ja kadulla olevat vaateliikkeet menee 18.30 (????). 

- KIRKON KELLOT. Lähellä olevan kirkon kellot soi 21.50-22.00 PUTKEEN. Ei olla vieläkään saatu tietää miksi?

- ROSKAT. Täällä on kaduilla todella vähän roskiksia, joten pari päivää ennen kun roska-auto tulee kierrokselleen alkaa kadut täyttymään roskapusseista. Ja roskapusseja on oikeasti paljon ja kaikkialla. 

- LAKTOOSITTOMAT TUOTTEET. Täällä laktoosittomien tuotteiden löytäminen ei ole tehty kovin helpoksi, sillä täällä ei paketissa lue kissankokoisin kirjaimin "laktoositon" vaan pitää alkaa aineisosoluettolasta etsimään. 

- ALKOHOLI. Täällä miedot alkoholijuomat on K16 ja vahvat K18. 

- JUUSTONAKSUT. Täällä juustonaksut tehdään pähkinöistä eikä niissä ole edes juustoa?? 

- KADULLA ASUVAT. Ei ehkä niinkään täällä Hamelnissa, mutta Hanoverissa näkyi paljon kadulla asustavia joilla on koiria ja lapsia. Yksikin perhe oli levittänyt Primarkin viereen itselleen liinan. Isä joi kaljaa ja poltti tupakkaa kun ehkä noin. 1-vuotias lapsi oli vieressä. Äiti oli pistänyt liinan viereen pienen kahvikupin mihin ohimenevät voivat heittää kolikoita. Äitikin poltti tupakkaa. Lapsi makasi kovalla kivetyksellä ja hänellä oli yksi helistin lelu. 

Kaduilla vaeltaa myös laihoja koiria, jotka nukkuvat kylmissään ulkona :(

- MÄKKÄRI. Täällä ei ole aterioita! (Paitsi happy meal) Kun menet kassalle, joudut tilaamaan kaiken erikseen. 

- KETSUPPI MAKSAA 30 SENTTIÄ MÄKKÄRISSÄ. 

- VIINI. Täällä myydään kaikkialla viiniä. Saattaa olla iso kirjakauppa, missä on erikseen hienosti koristeltu pieni hylly viineille. 

- COLOR MASK. Suomessa olen tottunut käyttämään viikoittain color maskeja mun hiuksiin, mutta täältä mä en oo löytänyt niitä vielä mistään! Kävin kampaamossakin kyselemässä, mutta sielläkään ei tiedetty mikä on color mask...  

- PANKKIAUTOMAATTI. Pankkiautomaatteja ei ole ollenkaan ulkona. Ne on esimerkiksi pankissa sisällä, joten kun pankit ovat kiinni: Et voi nostaa rahaa mistään.


Lauantaina Hanoverissa oltaessamme päädyttiin mielenosoitukseen. Uutisten mukaan ihmisiä oli mukana noin 30 000. 

Mielenosoitus käsitteli #ttip sopimusta, koska Barack Obama saapui tänne maanantaina.  

- Kaisa 


torstai 21. huhtikuuta 2016

BAD PYRMONT

Tänään seikkailtiin Millan kanssa lähellä olevaan eläintarhaan. 

Junat oli 5 euroa per suunta ja sisäänpääsy oli 7e, joten ei ollut todellakaan kallis reissu. 

Tuli ostettua postikortti muistoksi. 










 Tuolla paikassa oli tosi monet elukat tosi kesyjä ja juoksi heti luokse ku tuli aidan viereen. Joihinkin aitauksiin pääsi myös sisälle. Ite oon niin iso eläinfani et olin ihan fiiliksissä tästä reissusta! Onneksi mennään viikonloppuna varmaankin tutustumaan myös Hanoverin eläintarhaan, joka on kuulemma tosi ISO. 

Takastulo matkalla päädyttiin vähän valokuvaamaan Bad Pyrmontia sillä juna-asemalta oli pari kilsaa matkaa eläintarhaan. 






Tänään oli 16 astetta lämmintä ja t-paidalla tarkeni! 

- Kaisa