sunnuntai 8. toukokuuta 2016

BERLIINI

Berliini oli NIIN ihana!!!!!!

Meijän matka starttas torstai aamulla. Junalla Berliiniin matka kesti vähän yli kolme tuntia junan vaihtojen kanssa. Juna oli todella täynnä, eikä meillä ollut ensimmäiseen tuntiin ollenkaan istumapaikkoja, KUNNES löydettiin pyörävaunu missä istuttiin pyörien seassa. 

Eka tunti junassa istuttiin niiden vaunuosioiden välissä olevassa kohdassa. Hirvee ruuhka kokoajan kun ihmiset ramppas vessassa/jäi pois ja hirvee meteli, et oli pakko pitää kuulokkeita korvilla. 
SITTEN SAAVUTTIIN BERLIINIIN. 

Berliini oli ihan jäätävän kokonen ja eikä meinattu löytää yhtään mihinkään. Tuntomerkkinä oli vaan korkea tv-torni (mikä näkyy kaikkialle), jonka avulla tiedettiin missä suunnassa on keskusta. 

Keskusta löytyi ja käytiin kivassa ravintolassa syömässä, jonka jälkeen alkoi suunnistus kohti hostellia. 

HOSTELLI LÖYTYI
Vastaanotolle päästyämme, tuli siihen kasa ihmisiä, jotka valittivat kuinka kauhea hostelli se on ja että he haluavat rahansa takaisin. Sillä hetkellä vähän kyllä mietitytti että mihin me ollaan tultu, mutta ainakin meidän huone oli ihan kiva! Ei meillä kyllä ollu odotukset kovin korkeallakaan hostellin suhteen, koska yö oli vain sen 17euroa.



Heitettiin tavarat huoneeseen ja matka kohti BERLIININ MUURIA alkoi. Muuri ei ollut niin pitkä kun odottelin, mutta se oli kiva! Muurille oltiin juuri vähän aikaan sitten pistetty aita, koska jotkut oli mennyt töhrimään sitä, joten joissakin kuvissa näkyy typerästi aita. 




    
Muurilta käppäiltiin keskustaan ja siellä vaan kuvattiin ympäriinsä. 

KELI oli kiva ja t-paidalla ja shortseissa tarkeni. 

TV-torni, mitä meitsi sanoi kokoajan Näsineulaksi. 



Iso kirkko ja näsineula. 
 Berliini oli täynnä katusoittajia/tanssijia/esiintyjiä, mikä on ihan parasta. Yhtäkkiä vain havahtuu että vieressä ala-asteikäiset pojat pistää musiikin soimaan ja alkaa tanssimaan, siis ihan mahtavaa!   

Itsensä ilmaisemiseen ei vaadita kalliita materiaaleja. Kattiloita soittava kirahvi on hyvä esimerkki tästä. 

Nää on vaan niin upeita! Berliinissä näki siellä täällä ihmisiä ketkä piirsi todella hyviä ja isoja kuvia keskelle toria.


Berliinin "jokiranta"

Perjantai meni lähes kokonaan shoppailuun. Berliini on niin iso, että junalla pitää siirtyä shoppailupaikasta toiseen. Berliinissä on aikalailla samoja liikkeitä kun Hannoverissäkin, mutta vaan vähän isommassa mittakaavassa. Kahden päivän kiertelyn jälkeen jalat oli jo niin kipeät, että lyö melkeen vertoja jo kolmen päivän Ruisrockille. 

Turisti Kaisa.


Saksassa on parasta jäätelöä ikinä.  

Lauantaina nukuttiin pitkään! Kaksi edellistä päivää ollaan kuljettu aamu kahdeksasta alkaen, joten oli ansaittua nukkua vähän pidempään. 

Lauantaina kierreltiin lisää shoppailumestoja ja Berliinin katuja. Facetimetin myös pappan kanssa Berliinin kaduilla, joka oli fiiliksissä maisemista! 

19.00 starttas bussi takaisin kohti Hamelnia. Koska nyt mentiin bussilla, matka kesti neljä ja puoli tuntia. Aika nopeastiahan aika meni musiikkia kuunnellessa ja Millan kanssa jutustaen. 

Puoli kaksitoista oltiin Hamelnin juna-asemalla. Kolmen päivän kävelyn jälkeen jalat oli niin kuolleet jo, että oli pakko ottaa taksi kotiin. 

BERLIINI ol kyllä niin ihastuttava kaupunki, että ei todellakaan jääny viimeiseksi kerraksi! Kolmessa päivässä ei ehtinyt jäädä juurikaan yhtään mitään siihen verrattuna miten paljon siellä oikeasti on nähtävää. 

Berliini oli ihan täynnä turisteja ja törmättiin ekoihin suomalaisiinkin tän Saksa reissun aikana! 

Kokonaisuudessaan todella onnistunut reissu. Sää oli koko kolmen päivän ajan ihan täydellinen: Valehtelematta jotain 30 astetta auringossa ja nähtiin Berliiniä niin paljon kun vain kolmessa päivässä voi. 

Kolmen päivän kävelyn jälkeen oli kyllä ihana päästä kotiin ja kaatua omaan sänkyyn ja nukkua mahdollisimman pitkään. 

Herättyämme Millan kanssa lähdettiin melkein heti läheiseen puistoon ottamaan aurinkoa!!

SUOMI-SAKSA JÄÄKIEKKOA. Suomi voitti. 
Koska ei olla oltu kolmeen päivään kotona, ei ollut jääkaapissa mitään syötävää. Oli siis ihan pakko lähteä lemppari ravintolaan syömään. 


2 kokonaista viikkoa jäljellä Saksassa. Ensviikkokin jo niin täynnä ohjelmaa, että pieni sujaus enää niin oon Suomessa. OMG.  

Hyvää äitienpäivää kaikki äitit! Mun äitienpäivä meni ilman äitiä. Snif.

Terkkuja äitille, mammalle ja mummille! Ootte parhaita. 

- Kaisa 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti